vineri, iunie 2, 2023
AcasăImprumuturiGlosar al termenilor de finanțare a consumatorilor

Glosar al termenilor de finanțare a consumatorilor

Un ghid pentru mulți dintre termenii folosiți pe piața finanțelor de consum.

A

Rata de acceptare – Procentul de clienți care au succes atunci când solicită un împrumut sau un card de credit. Pentru 66% sau mai mulți solicitanți trebuie să li se ofere tariful anunțat cunoscut sub numele de DAE tipică (vezi „DAE tipică” de mai jos).

Rată anuală procentuală (DAE) – Rata dobânzii plătibile anual la soldul creditului sau al cardului de credit. Acest lucru permite clienților potențiali să compare creditorii. Conform Legii privind creditul de consum, creditorii sunt obligați legal să-și dezvăluie DAE.

Arierate – Plățile ratate pentru un împrumut, card de credit, ipotecă sau majoritatea tipurilor de datorii sunt denumite arierate. Împrumutatul are obligația legală de a achita eventualele restanțe cât mai curând posibil.

Taxa de organizare – În general pentru costurile de administrare aferente constituirii unui credit ipotecar.

B

Rata de bază – Rata dobânzii stabilită de Banca Angliei. Aceasta este rata percepută băncilor pentru împrumuturile de la Banca Angliei. Rata de bază și modul în care se poate schimba în viitor au o influență directă asupra ratei dobânzii pe care o bancă o poate percepe consumatorului pentru un împrumut sau un credit ipotecar.

Credite pentru afaceri – Un împrumut special pentru o afacere și, în general, bazat pe performanța trecută și probabila viitoare a afacerii.

C

Împrumut auto – Un împrumut special pentru achiziționarea unei mașini.

Asociația de credit de consum (CCA) – Reprezintă majoritatea afacerilor din industria creditului de consum. Guvernul, autoritățile locale, organismele financiare, mass-media axate pe finanțe și grupurile de consumatori sunt toți membri. Membrii semnează o constituție și trebuie să respecte un cod de practică și conduită în afaceri.

Hotărârea Tribunalului Județean (CCJ) – O CCJ poate fi emisă de către un Tribunal Județean unei persoane care nu a reușit să stingă datoriile restante. O CCJ va afecta negativ situația de credit al unei persoane și poate duce la refuzul creditului. Un CCJ va rămâne pe un cazier de credit timp de 6 ani. Este posibil să evitați această pată negativă majoră pe dosarul dvs. de credit prin soluționarea integrală a CCJ în termen de o lună de la primirea acesteia, în acest caz, nicio detalii despre CCJ nu vor fi stocate în dosarul dvs. de credit.

Criza creditului – O situație în care Creditorii își reduc simultan împrumuturile, de obicei, la o teamă comună că debitorii nu își vor putea rambursa datoriile.

Dosarul de credit – Informații stocate de agențiile de referință de credit, cum ar fi Experian, Equifax și CallCredit, privind acordurile de credit și împrumuturi ale persoanelor fizice. Dosarul de credit este verificat atunci când Creditorii iau în considerare o cerere de credit.

Agenții de Referință de Credit – Companii care țin evidența acordurilor de credit și de împrumut ale persoanelor fizice, sumele datorate, cu cine și plățile efectuate, inclusiv orice neplate, CCJ, restanțe etc.

Căutare credit – Căutarea generală întreprinsă de Creditor cu agențiile de referință de credit.

D

Consolidarea datoriilor – Transferul mai multor datorii la o singură datorie printr-un împrumut sau card de credit.

Mod implicit – Când o rambursare obișnuită a datoriei este ratată. O neplată va fi înregistrată pe un record de credit al persoanei și va afecta negativ șansa de succes a oricăror cereri de credit viitoare.

Legea privind protecția datelor – Un act al Parlamentului din 1998 și principala legislație care reglementează utilizarea datelor cu caracter personal în Regatul Unit. Creditorii nu au voie să partajeze datele personale ale unei persoane direct cu alte instituții sau companii.

E

Taxă de răscumpărare anticipată – Un comision perceput de Creditori în cazul în care un împrumutat își rambursează datoria înainte de a ajunge la termenul convenit.

Capitaluri proprii – Valoarea pe care o are o proprietate dincolo de orice împrumut, ipotecă sau altă datorie deținută asupra acesteia. Suma de bani pe care o va primi o persoană dacă și-a vândut proprietatea și și-a achitat integral datoria asupra proprietății.

F

Autoritatea de conduită financiară (FCA) – Instituția desemnată de guvern responsabilă cu reglementarea pieței financiare.

Prima încărcare – Ipoteca pe o proprietate. Un împrumutător care are prima taxă pentru o proprietate va avea prioritate pentru rambursarea ipotecii sau a împrumutului său din fondurile disponibile după vânzarea unei proprietăți.

Rata fixa – O rată a dobânzii care nu se va modifica.

H

Împrumut pentru proprietar – De asemenea, cunoscut sub numele de împrumut garantat. Un împrumut pentru proprietar este disponibil numai persoanelor fizice care dețin propria casă. Împrumutul va fi garantat împotriva valorii proprietății, de obicei, sub forma unei a doua taxe asupra proprietății.

eu

Împrumuturi în rate – Rambursări multiple de împrumut repartizate pe o perioadă. În funcție de creditor, poate exista flexibilitate în sumele și programul de rambursare.

J

Cerere comună – Un împrumut sau o altă cerere de credit făcută de un cuplu mai degrabă decât de o persoană singură, de exemplu, soț și soție.

L

Creditor – Compania care furnizează împrumutul sau ipoteca.

Scopul împrumutului – Scopul pentru care a fost dobandit imprumutul.

Termenul împrumutului – Perioada de timp în care va fi rambursat împrumutul.

Împrumut la valoare (LTV) – În general asociat cu o ipotecă și luând forma unui procent. Aceasta este suma împrumutului în raport cu valoarea totală a proprietății. de exemplu, unei persoane i se poate oferi o ipotecă de 90% LTV pe o proprietate în valoare de 100.000 GBP. În acest caz, oferta ar fi de 90.000 de lire sterline.

M

Rambursări lunare – Plățile lunare efectuate pentru decontarea unui împrumut, inclusiv orice dobândă.

Credit ipotecar – Un împrumut luat special pentru finanțarea achiziției unei proprietăți în majoritatea cazurilor o locuință. Proprietatea este oferită drept garanție Creditorului.

O

Împrumuturi online – Deși majoritatea împrumuturilor sunt disponibile online. Internetul a permis dezvoltarea unei tehnologii care permite procesarea mai rapidă a unei cereri de împrumut decât metodele tradiționale. În unele cazuri, o cerere de împrumut, un acord și fondurile care apar în contul dvs. pot dura până la 15 minute sau mai puțin.

P

Împrumut pentru ziua de plată – Un avans de numerar pe termen scurt de până la 31 de zile, care este rambursabil în următoarea zi de plată. Împrumuturile pentru ziua de plată vin cu o DAE ridicată din cauza termenului mai scurt al împrumutului.

Asigurare de protecție a plăților (PPI) – Asigurare care să acopere rambursarea datoriilor în cazul în care împrumutatul nu își poate menține rambursările din mai multe motive, inclusiv concediere, boală sau accident.

Imprumuturi personale – Un împrumut general pentru orice scop și în sume diferite care poate fi acordat unei persoane în funcție de istoricul său de credit.

Preț pentru risc – Creditorii au acum o serie de rate ale dobânzii care sunt alese pe baza scorului de credit al persoanelor fizice. O persoană cu un scor de credit slab este considerată cu risc ridicat și probabil i se va oferi o rată a dobânzii mai mare, deoarece Creditorul ia în considerare posibilitatea ca acesta să nu plătească plățile. În schimb, o persoană cu un scor mare de credit și un istoric bun de credit este considerată cu risc scăzut și i se va oferi o rată mai mică a dobânzii.

Q

Criterii de calificare – Cerințele de eligibilitate cerute de Împrumutător. Cele mai de bază criterii necesare pentru a se califica pentru un împrumut în Marea Britanie sunt; rezidență permanentă în Regatul Unit, vârsta de 18 ani sau peste și un venit regulat. Mulți Creditori pot include, de asemenea, condiții suplimentare de împrumut.

R

Reglementată – „produse” financiare care sunt supravegheate de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA). Creditorii trebuie să urmeze un cod de conduită, iar persoanele fizice sunt protejate de Schema de compensare a serviciilor financiare (FSCS).

Programul de rambursare – Perioada de timp în care va fi rambursat un împrumut și detaliile sumelor de rambursare a împrumutului.

S

A doua încărcare – Un al doilea împrumut, în plus față de orice alt împrumut, care este garantat cu proprietatea unei persoane fizice.

Împrumut garantat – De asemenea, cunoscut sub numele de împrumut pentru proprietate. Un împrumut garantat este disponibil numai pentru proprietarii de case. Suma împrumutului este garantată cu valoarea proprietății. Creditorul are dreptul de a vă reposeda proprietatea în cazul în care nu reușiți să mențineți rambursările împrumutului.

Proprietate comună – Un acord în care o persoană fizică deține doar un procent din proprietate. Procentul rămas este deținut de o terță parte, adesea o asociație de locuințe. Persoana fizică poate avea o ipotecă din partea proprietății pe care o deține și să plătească chirie pentru partea pe care nu o deține.

T

Suma totală rambursabilă – Suma totală a împrumutului plus dobânda și orice comisioane aplicabile.

DAE tipic – Rata dobânzii anunțată care este oferită unui minim de 66% dintre solicitanții de împrumut reușiți.

U

Subscriere – Procesul de verificare a datelor și de aprobare a unui împrumut.

Nereglementat – Nu este acoperit și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA).

Împrumut negarantat – Un împrumut care nu necesită garanții și este acordat cu „bună-credință”. În convingerea creditorului că puteți rambursa împrumutul în funcție de scorul dvs. de credit, istoricul de credit și situația financiară, printre alți factori.

V

Tarif variabil – O rată a dobânzii care se va modifica în timpul perioadei de rambursare a creditului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments