miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăImprumuturiCum îndeplinesc creditorii de bani online interesul atât al împrumutaților, cât și...

Cum îndeplinesc creditorii de bani online interesul atât al împrumutaților, cât și al investitorilor?

Împrumuturile de la egal la egal (P2P) servesc ca o piață virtuală online care pune împreună creditori (persoane cu economii) în contact cu debitorii care necesită fonduri (sub formă de împrumuturi personale). Această inovație Fintech schimbă modul în care funcționează piețele de credit. Ocolind complet banca, permite împrumuturi și împrumuturi mai rapide. Investitorii obțin randamente mai bune ajustate în funcție de risc, în timp ce debitorii obțin credit rapid la rate scăzute ale dobânzii. Deoarece este o platformă în care două părți interacționează, vă puteți înregistra fie ca creditor, fie ca împrumutat.

Împrumutații care doresc un împrumut personal se înregistrează online. Platforma de creditare P2P utilizează date și tehnologie pentru a evalua bonitatea unui împrumutat. După verificarea creditului, vi se va atribui o categorie de risc și o rată a dobânzii corespunzătoare. Debitorii demni de credit primesc împrumutul plătit într-un timp minim posibil. Dacă vă înregistrați ca investitor/creditor, contul dumneavoastră va fi deschis pe platforma de creditare. Puteți începe să investiți în împrumuturi de consum de la o sumă de până la 15.000. Aveți pârghia de a selecta împrumutul în care doriți să investiți. Vă puteți construi portofoliul alegând împrumuturi din diferite categorii de risc.

De îndată ce împrumutatul începe să plătească ratele dobânzii, veți primi veniturile sub formă de EMI (principal și dobândă). Împrumuturile P2P oferă randamente care învinge inflația cu câteva procente mai mari decât contul de economii bancar sau depozitele la fix. Puteți fie să vă retrageți, fie să reinvestiți pentru a vă bucura de beneficiile combinate.

Ce face împrumuturile P2P unice?

1. Procesul de aplicare online: Money Lending Online este o modalitate instantanee de a beneficia de capital sub formă de împrumuturi personale. Este complet diferit de procesul tradițional de aprobare a împrumuturilor al băncilor și al uniunilor de credit; unde trebuie să aplicați manual, completând formulare lungi și vizitând băncile pentru a vă revizui starea împrumutului. În creditarea P2P, întregul proces de solicitare a împrumutului este online. Trebuie doar să vă înscrieți pe site pentru a vă înregistra ca împrumutat. Odată ce încărcați toată documentația necesară, împrumutul dvs. va fi aprobat în funcție de istoricul dvs. de credit și de eligibilitate.

2. Aprobare mai ușoară a împrumutului: Băncile și uniunile de credit vă verifică eligibilitatea pentru împrumut numai pe baza istoricului dvs. de credit (scor CIBIL). Creditorii de bani online utilizează informații alternative pentru a vă evalua solvabilitatea, inclusiv educația, venitul lunar, raportul credit-venit și alți parametru financiar relevant.

3. Nu sunt necesare garanții: Creditarea P2P oferă împrumuturi personale negarantiate. Nu trebuie să gajați garanții sau orice alt depozit de garanție pentru a obține aprobarea împrumutului. Astfel, în cazul în care nu reușiți să rambursați un împrumut negarantat, atunci cu siguranță vă veți confrunta cu jurisdicție legală, dar nu există riscul să vă pierdeți proprietatea.

4. Tarife mai bune: Creditorii percep o dobândă scăzută în comparație cu creditorii instituționali, cum ar fi băncile. Cu platformele de creditare P2P, vă puteți bucura de rate mai mici cu taxe nominale de servicii (dacă există). Companiile de creditare P2P nu trebuie să mențină aceleași cheltuieli generale ca și în cazul băncilor, ceea ce înseamnă că nu se confruntă cu costuri de reglementare similare. În cele din urmă, obțineți rate minime ale dobânzii la împrumutul personal.

Sper să aplici online?

Împrumuturile de la egal la egal conectează direct creditorii și debitorii prin eliminarea nevoii de intermediari. Înainte de a aplica pentru un împrumut personal cu piețele de creditare P2P, asigurați-vă că efectuați o cercetare detaliată online. Alegeți o platformă acreditată și de renume. Dacă vă gândiți să vă înregistrați ca creditor, atunci investiți cu atenție după ce ați efectuat diligența corespunzătoare pentru fiecare categorie de risc pentru a obține profituri mai bune.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments