vineri, iunie 2, 2023
AcasăImprumuturiCredite ipotecare pentru locuinte

Credite ipotecare pentru locuinte

Cumpărarea unei locuințe va fi, pentru majoritatea oamenilor, cea mai mare investiție financiară din viața cuiva. Având în vedere că 99% dintre noi nu își pot permite să cumpere o casă definitiv, va trebui să contractăm un credit ipotecar pentru locuință de la o bancă sau altă instituție financiară de creditare. Există multe opțiuni de credit ipotecar acolo și un cumpărător de locuințe fără experiență se poate simți rapid copleșit când se uită la sute de mii de dolari și la angajamente de decenii. Acest articol ar trebui să servească drept ghid simplificat pentru diferitele tipuri de împrumuturi ipotecare pentru locuințe pentru a educa cumpărătorul de locuință.

Unele dintre diferitele tipuri de credite ipotecare includ ipoteci cu rată fixă, ipoteci cu rată ajustabilă, împrumuturi asigurate de guvern, împrumuturi ipotecare convenționale.

Ipotecile cu rată fixă ​​au exact aceeași rată a dobânzii pe toată durata de viață a împrumutului. Aceasta înseamnă că plata dvs. lunară către bancă va fi exact aceeași în fiecare lună, an de an. Aceste tipuri de împrumuturi sunt adesea ambalate ca împrumuturi pe 15 ani sau pe 30 de ani. Un pachet pe 15 ani va avea în mod natural plăți lunare mai mari decât un pachet pe 30 de ani, deoarece trebuie plătit în mai puțin timp.

Ipotecile cu rată ajustabilă sau ARM sunt împrumuturi a căror rată a dobânzii este în schimbare în funcție de piață. Unele ARM au rămas fixe pentru un anumit număr de ani și apoi trec la o rată ajustabilă, în timp ce unele ARM au o rată ajustabilă pentru primii ani și apoi rămân fixe. Acestea sunt Hybrid ARM. Un exemplu de hibrid ar fi un împrumut 5/1 ARM în care există o rată fixă ​​pentru primii cinci ani, după care rata respectivă se va ajusta în fiecare an la piață.

Un împrumut convențional înseamnă doar că nu este susținut de guvern. Un împrumut asigurat de guvern este un împrumut care este susținut de guvern, asigurând împrumutătorului să nu ia obligația debitorului. Există câteva tipuri diferite de împrumuturi asigurate de guvern; împrumuturi VA, împrumuturi FHA, împrumuturi USDA/RHS.

Un împrumut VA este un împrumut care este oferit de Departamentul Afacerilor Veteranilor din SUA. Un împrumut Va este oferit foștilor sau actuali membri ai serviciului militar și familiilor acestora. Un mare avantaj al acestui tip de împrumut este că un împrumutat poate primi 100% din împrumut în avans, adică fără avans.

Un împrumut FHA este un împrumut acordat de Administrația Federală pentru Locuințe și gestionat de Departamentul pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană (HUD). Acest tip de credit vă permite să plătiți un avans foarte mic, de până la 3,5% din totalul creditului, din păcate, aceasta înseamnă că trebuie să plătiți mai mult în plăți lunare.

Un împrumut USDA/RHS este un împrumut de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, acest program este supravegheat de Serviciul pentru Locuințe Rurale (RHS). Acest împrumut este conceput pentru împrumutații cu venituri mici care locuiesc în zonele rurale și care au probleme să obțină asistență financiară de la creditorii tradiționali.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments