vineri, iunie 2, 2023
AcasăImprumuturi8 cei mai importanți factori atunci când comparați împrumuturile pe termen scurt

8 cei mai importanți factori atunci când comparați împrumuturile pe termen scurt

În zilele noastre, puteți obține împrumuturi de la bănci și creditori privați. Cu toate acestea, atunci când solicitați un împrumut, trebuie să urmați câteva lucruri importante care vă pot ajuta să comparați împrumuturile pe termen scurt. Mai jos sunt 8 factori care ar trebui să fie luați în considerare atunci când faceți o comparație de împrumut.

Tipul de împrumut

În primul rând, trebuie să iei în considerare tipul de împrumut de care ai nevoie. Pentru un împrumut personal pe termen scurt, nu trebuie să depuneți depozitele de garanție. Tot ce trebuie să faci este să arăți declarațiile de venit și dovezile de afaceri.

Pe de altă parte, pentru un împrumut de afaceri, este important să menționăm scopul, indiferent de termenul împrumutului.

Trebuie să analizați scopul sumei împrumutului dvs. Împrumutul poate fi contractat din diverse motive. Ar putea fi un împrumut de nuntă, un împrumut de sărbători, un împrumut pentru ziua de plată, un împrumut pentru studenți etc.. Alegeți cu atenție în funcție de nevoile și cerințele dumneavoastră.

Dobândă

Un alt factor de luat în considerare atunci când faceți comparația este rata dobânzii. Diferite rate ale dobânzii sunt oferite de diferiți creditori privați și bănci. Dacă ratingul dvs. de credit este slab, este posibil să vi se plătească o dobândă mai mare. Prin urmare, este necesar să comparați împrumuturile înainte de a vă stabili opțiunea finală.

Termenul împrumutului

De obicei, oamenii solicită un împrumut pe termen scurt, deoarece trebuie să își îndeplinească problemele monetare pe termen scurt sau imediate. Tot ce fac este să folosească banii și să-i plătească înapoi în 12 luni. Dar dacă găsiți un împrumut care are o rată scăzută a dobânzii, puteți afla EMI și apoi îl puteți compara cu celelalte împrumuturi. Nu este necesar ca o persoană să opteze pentru un împrumut cu 12 luni. Împrumutatul poate decide durata în funcție de accesibilitatea rambursării.

Costuri ascunse

Când solicitați un împrumut pe termen scurt, asigurați-vă că știți toate taxele. De obicei, creditorii percep multe tipuri de taxe anticipate, cum ar fi comisioane pentru raportul de credit, comisioane de procesare, taxe de administrare, comisioane de subscriere, taxe de evaluare și de inițiere. În mod ideal, ar putea dori să evitați aceste taxe. Alegeți un broker sau un creditor care nu percepe nicio taxă în avans, deoarece acest lucru vă va ajuta să economisiți bani.

Acont

Pentru împrumuturile pe termen scurt, poate fi necesar să efectuați un avans. Deși aceste împrumuturi nu necesită plata în avans, împrumuturile pentru locuințe sau împrumuturile auto necesită o plată în avans. Această sumă este de obicei între 5 și 10% din valoarea împrumutului.

Unii creditori pot oferi și o facilitate de finanțare 100%. În acest caz, este posibil să trebuiască să plătiți dobândă suplimentară. Prin urmare, ar trebui să vă dați seama și să comparați suma dobânzii și apoi să faceți o alegere.

Rambursare

Asigurați-vă că vă aflați capacitatea de rambursare înainte de a aplica pentru un împrumut pe termen scurt. Este posibil să fiți nevoit să plătiți o sumă uriașă de EMI și să vă aflați capacitatea de rambursare. Este înțelept să stabiliți strategia de rambursare, deoarece comportamentul neregulat de plată va deteriora scorul de credit.

Rating de credit

Evaluarea dvs. de credit joacă un rol important atunci când vine vorba de obținerea unui împrumut pe termen scurt. Dacă aveți un scor de credit slab, asigurați-vă că lucrați mai întâi la ratingul dvs. de credit. În acest scop, puteți lua legătura cu consultantul dvs. fiscal, deoarece acesta vă poate ajuta să vă construiți scorul de credit. Dacă un creditor percepe o rată a dobânzii mai mică, în ciuda ratingului dvs. scăzut de credit, mergeți cu el. De asemenea, rambursările regulate ale împrumutului la timp și în totalitate vor ajuta, de asemenea, la construirea scorului de credit.

Împrumut garantat

Împrumuturile garantate pot fi o alegere bună pentru dvs. dacă vă puteți rambursa împrumutul în termen de 12 luni. În acest caz, asigurați-vă că vă ipotecați documentele de proprietate sau activele furnizorului de împrumuturi. Odată terminat, împrumutul tău va fi plătit în câteva zile.

Așadar, dacă aveți nevoie de un împrumut pe termen scurt, asigurați-vă că luați în considerare cei 8 factori descriși în acest articol. Ele te vor ajuta să obții tipul potrivit de împrumut și să eviți în același timp cele mai frecvente greșeli. Sper că veți putea obține tipul potrivit de împrumut pe termen scurt cu aceste sfaturi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments