vineri, iunie 9, 2023
AcasăImprumuturiBun venit în lumea lui "Cu susul în jos" Credite pentru motociclete!

Bun venit în lumea lui "Cu susul în jos" Credite pentru motociclete!

Având în vedere că deprecierea motocicletelor este atât de enormă după ce sunt alungate de pe podeaua showroom-ului, potențialul ca un cumpărător să datoreze mai mult din împrumutul pentru motocicletă decât bicicleta merită destul de mare. Datorită bicicletei tale mai mult decât merită este adesea denumit lumea „cu susul în jos”.

Mulți oameni care se află în această situație descoperă că lecțiile financiare sunt uneori cel mai greu și mai scump de învățat. Creditele pentru motociclete de peste 48 de luni (mai ales fără avans) te pun în situația de a datora mai mult decât valoarea bicicletei.

Să aruncăm o privire asupra acestui fenomen.

În primul rând, calculul dobânzii pe care îl folosește creditorul tău poate face o mare diferență în situația ta, mai ales în primele 18 luni. Există două calcule ale dobânzii primare, precalculate (combinate cu regula 78) și dobândă simplă.

Dobânda precalculată, combinată cu Regula 78, este de obicei cea mai proastă situație pentru un cumpărător, deoarece cea mai mare parte a dobânzii este plătită în primele 24 de luni. Prin urmare, în primele 24 de luni, puțin din plata lunară a fost destinată plății principalului. Dacă un cumpărător dorește să vândă sau să schimbe motocicleta în acest interval de timp, probabil se va trezi că datorează mai mult decât valorează bicicleta. Statisticile arată că proprietarul mediu tranzacționează la fiecare 18-24 de luni.

Dobânda simplă, pe de altă parte, este mult mai favorabilă pentru cumpărători, deoarece dobânda se acumulează pe soldul împrumutului. Cu toate acestea, cumpărătorii care își prelungesc împrumuturile pe o perioadă mai mare de 48 de luni se pot găsi în continuare pe dos cu o simplă dobândă. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu se efectuează un avans. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că motocicleta se depreciază mai repede decât este plătit principalul; lăsând soldul datorat împrumutătorului să fie mai mult decât poate fi vândută bicicleta.

O părere comună pe care o au mulți oameni este că își vor preda motocicleta împrumutătorului dacă sunt prinși într-o poziție „cu susul în jos”. Dacă vă gândiți la această opțiune, nu o faceți! Grijile tale nu se termină doar după ce bicicleta ta este predată sau reposedată; de fapt sunt abia la început. Creditorul vă va vinde bicicleta la o licitație cu mult mai puțin decât merită. Veți datora în continuare diferența dintre suma pe care o datorați pentru împrumut și suma pentru care motocicleta a vândut-o la licitație. Deci, dacă datorați 5000 de dolari și bicicleta se vinde cu 1500 de dolari, sunteți totuși responsabil pentru 3500 de dolari creditorului. Pentru a înrăutăți situația, creditorii pot aplica taxe mari de licitație pe care le veți datora, de asemenea. Deci rezultatul net este că acum sunteți responsabil pentru efectuarea plăților lunare pe o bicicletă pe care nu o mai puteți conduce.

Deci, ce măsuri puteți lua pentru a preveni să fiți prins „cu susul în jos”?

1. Găsiți un creditor care folosește dobânda simplă. Evitați creditorii care folosesc calcule ale dobânzii precalculate / Regula 78.

2. Încercați întotdeauna să puneți bani pe achiziție.

3. Încercați să evitați împrumuturile pentru motociclete care se întind peste 36 de luni.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments