vineri, iunie 2, 2023
AcasăImprumuturiAsigurarea unui împrumut pentru întreprinderi mici

Asigurarea unui împrumut pentru întreprinderi mici

Finanțarea insuficientă este unul dintre principalele motive pentru care 80% dintre companii eșuează în primul an și jumătate. În calitate de proprietar de afaceri, nu numai că trebuie să acoperiți toate cheltuielile de funcționare, dar timpul și efortul necesar pentru a reuși înseamnă că aproape sigur va trebui să vă luați rămas bun de la locul de muncă de zi cu zi și de la cecurile regulate de plată. Dacă nu ai economisit suficient pentru a plăti pentru tot macar 18 luni, probabil că va trebui să găsiți alte surse de finanțare.

Totuși, aici întâlnim o altă problemă. Un sondaj recent citat de Credit Union Times a arătat că doar aproximativ o cincime dintre proprietarii de întreprinderi mici – de altfel aproximativ aceeași rată a afacerilor de succes – se bazează pe un împrumut pentru afaceri mici. Sondajul a arătat că 62% se temeau să nu ia un împrumut și aproape un sfert dintre respondenți cred că nu vor fi aprobați pentru unul. A Documentul de lucru al Școlii de Afaceri de la Harvard a lui Karen Mills (administrator al Administrației pentru Afaceri Mici din SUA până în 2013) a arătat statistici și mai descurajatoare. Băncile continuă să aplice măsuri care restricționează creditarea întreprinderilor mici de când a lovit criza financiară, deoarece astfel de credite sunt, în general, mai riscante decât cele acordate întreprinderilor mari. Împrumuturile în valoare de 1 milion de dolari sau mai puțin – domeniul afacerilor mici – au scăzut cu 21% din 2008. Aceste împrumuturi reprezentau jumătate din toate creditele bancare în 1995, dar doar 30% în 2012.

Deci, ce poți face pentru a avea șanse mai mari de a obține un împrumut?

După cum se spune, „Diavolul este în detalii”. Având în vedere cerințele mai stricte ale băncilor, va trebui să veniți cu un plan foarte convingător care să arate că afacerea dvs. va avea cu adevărat profit. Fiecare număr prezentat trebuie să fie susținut de dovezi concrete sau cel puțin de niște proiecții realiste susținute de cercetări aprofundate. De asemenea, trebuie să existe un plan clar unde vor merge banii și cum vor influența ei succesul afacerii tale.

În afară de aceasta, toate finanțele tale personale vor fi, de asemenea, analizate, așa că asigură-te că impozitele, ipotecile, cărțile de credit, activele și pasivele și chiar și acreditările tale sunt toate impecabile și în ordine.

Concluzia este că, dacă credeți în ideea dvs. de afaceri și faceți diligența necesară pentru a veni cu un buget și un plan de afaceri sănătos, nu ar trebui să existe niciun motiv să vi se refuze un împrumut pentru afaceri mici. În caz contrar, poate doriți să vă reconsiderați renunțarea la locul de muncă de zi cu zi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments